Familie info

Introductie

Zoals zo vele hobbygenealogen ben ik te laat begonnen met onze familiegeschiedenis. Al snel heb je dan de pest erin dat je niet eerder met de familie hebt gesproken om te noteren. Om verslag te doen van hun leven. Mijn inspanningen om dat in te halen vinden jullie op deze website. De site bevat geen geen wetenschappelijk verantwoord onderzoek naar de herkomst van de familie Kwak. Ik ben geen beroepsgenealoog of geschiedvorser. Ik ben niet eens een echte schrijver. Ik ben een verteller. Deze site bevat namen en data. Natuurlijk, want zonder deze gegevens en de daarbij horende familierelaties kun je geen stamboom opzetten.

 

Alleen namen zijn echter niet echt spannend. Dus heb ik ze omhangen met allerhande zaken die ze tot leven wekken. Ik ben begonnen met het onderzoeken van mijn familie toen ik meer dan 30 jaar geleden enkele anekdotes hoorde bij mijn oom fietsenmaker Otto Kwak. Ik begon me daardoor af te vragen hoe het nu werkelijk zat met onze afstamming.

 

Otto:

♦ “Nog voor circa 1750 was een dochter van een zekere familie Quak in dienst bij een adellijke familie. Ze kreeg daar een onecht kind. Ze ontving van de familie f 60.000,00 en een landgoed. De grote brand in 1825 in Silvolde zou volgens Otto ook door deze familie zijn gesticht om bewijzen te vernietigen.”

 

♦ “Rond 1800 in de tijd van Napoleon moest er voor de familie een officiële naam komen. Voor de ambtenaar werd gezegd dat de naam ‘Kwak’ moest worden. Op de vraag waarom sprak Antonij Kwak [96]: “D’n kikker zei ‘t.”

 

In eerste instantie resulteerde dat in een lijvig boek over de familie Kwak : "Ik bun d 'r ene van Kwak." Het resultaat van jaren werk. Nu ben ik bezig met deze website. Boordevol gegevens over de families Kwak, Elschot, ten Thij en Goossen. Klik op onderstaande knoppen. Veel plezier.

Het woord 'geschievenis'  op de omslag staat voor de combinatie geschiedenis en de verhalen die daarover de ronde doen. Opgetekend in bovenstaand  familieboek van de Kwak's en op deze website.

Neem contact op met:

 

Adres:

Wielseweg 3-57, 3896 LA Zeewolde

 

Email:

g.kwak@kpnmail.nl

 

 

Femielie

 

Webmaster Gerhard Kwak

 

Website van de Achterhoeks, Twentse families Kwak, Elschot, ten Thij en Goossen.

 

 

© 2018 - 2020 Gerhard Kwak, Zeewolde.  All Rights Reserved